Monday, September 27, 2010

Mimpi Yang Sempurna

penat yang menyelubungi diri memaksa aq untuk terus t'baring setelah selesai mndiiii... jam menunjukkan 12.30 malam, dan aq masih ditemani cahaya bilik dan kemudian nye dimatikan oleh s'org rakannn...x lame lepas 2 aq terhanyut didalam satu cerita yang mengembirakannn...

cerita nye b'mula setelah aq b'temu dengan akak aq... akak aq b'jumpa dengan aq, ditemani pelajar nye iaitu seniOr aq...x lame kemudian akak aq mule membuka cerite nye kepada aq... die menceritakan yg die telah mempunyai seseorang bf, dan bf juga adalah abg kepada pelajar yg dibawa bersamanya tadiii...

cm biase laa...aq lau dengO akak aq b'cinta, aq akan rse jlOus ckittt....biase la knnn...spe x cyg akak sendiri knn...."saya cyg akak saya"...tpi x pe la knnn...reda je laa... nk dipendek kn cerite, tibe2 bf akak aq ni call n mereka pOn b'bual la didalam hp..
x lame mereka b'bual, akak aq pOn swOh aq lak yg b'ckp ngan bf diee...ala biase la 2 cOs aq ni kn adik kesayangan dieee sO akak aq pOn x ksh la nk swOh aq b'bual ngan bf die knnn...tpi aq sebenar nye xde tOpik pOn nk b'bual ngan bf akak aq 2...tpi bf akak aq ckp kt aq yg die swOh layan kn je pe yg akak swOh aq buat...mksOd nye die t'pakse la jugak b'bual ngan aq kt dlm hp tdi n makne nye die x iklas kannnn....
lepas menamat kn panggilan dengan bf akak aq tdi, aq terOs ckp ngan akak aq yg bf die ni x la bgOs sngttt n aq ckp la yg aq x suke mereka b'kawann.... tpi akak aq x nk dengO ckp aqqq... erm aq da agak daa...akak aq lagi percaya pe yg bf die ckp dri aqqq...erm x pe laa...aq kne la rela melepas kn  akakkkkkk....cOs aq kne sedar yg aq x leh nk wat keputusan untuk akakkk...

sOry kak klau sye de buat slah kt akak selame sye kenal akak erhhh...sye cyg akakkk..cOs 2 la sye nk lelaki yg nk jge akak 2 kne la betOl2 cyg kt akakkkkk.....x lame lepas 2 aq trOs tingal kn tempat kami b'jumpa cOs aq t'lampau kecik ati cOs akak aq da x nk dengO ckp aq lgiii....

n kami terOs putus hubungan cm 2 jee..aq sentiase rindu akakkkkk...ermmm..nk wat cm ne knnn... "saya sayang akak saya"...

*x lame lepas 2 aq tebangOn dari sebuah tdO n tanpe membuang mase aq terOs nelihat hp aq n terOs on fb n chat ngan akak aqq....huhu.. aq amat t'kejOt yg rupe nye aq hanye b'mimpiii... thanks Allah cOs masih bgi peluang untuk aq b'same ngan akak aq lgiiii... 

"saya sayang akak sampai bile2" saya x kn rela melepas kn akak untuk b'pisah ngan sye walaupOn kdg2 akak de haluan idOp akak sendiriii...sye x nk menangis cm kt dlm mimpi sye cOs akak da lupe kn syeee, sye  xnk  cyg kt org len lagi selain sye cyg akak, akak kne ingt 2..tpi kdg2 sye xleh nak wat idOp akak kt sye jee...ermmmm....mungkn kadang2 sye salahhhh...maaf kn sye kakkk..sye tetap akan ingt akak walaupOn kite akan t'putus hubungan utnuk selama-lame nyeee...ingt tau kakkkk.."saya sayang akak saya"


Thursday, September 23, 2010

Benci Kauuuu....

gambar hiasan dibuat oleh putri anith syuhada
da hampir dalam seminggu jugak la kite org ni x gadOoo n smpai la ke hri niii..ntah cm ne lak tdi aq ni leh buat org len t'sakit hatiii...aq ni cume nk gurau je n xkn 2 pOn kO x fhmmm...pe gune kO jadi awek aq lau kO ni xleh kenal mne stu aq gurau n mne stu aq siuss...klau da nme nye gurau 2 kO pyh la nk amek thu sngt cOs kO kn da knl perangai aq cm ne melainkan kO sebagai awek aq tpi x penah mendalami or memahami aqqq...ermmm... mayb aq pOn kdg2 slah gakkkk.... aq x sepatOt nye b'gurau ngan org cm kO kOtt... ok ps ni lau kite de rezeki untuk b'baik dari gadO balik, aq x kn b'gurau la ngan kO walaupOn ckitt.... lantak kO laa......hahaha

aq ni da cukOp sabO la ngan perangai kO yg suke cari pasalll..klau psl bnde kecik pOn nk gadOoo..ermmm... erh klau x kerana ibu aq, aq rse aq da x layan kO lagiiii...kdang2 menyesal gak cOs aq kenal kn kO ngan ibu aq t'lalu awalllll...kO senang2 je swOh ibu pujOk aq untuk terima kO balikk...ermm... klau cite pasl cyg, mmg la aq cyg kt kO tpi x b'makne aq sngOp nk kO jadi awek aq lagi cOs aq tengOk gaye kO pOn da cm sial da...hahahaha...

aq thu kO 2 bek, kO 2 cantik, n pendek kate la, klau ditengOk fizikal nye semua perfect laaa... tpi de ckit je aq lemah ckit ngan kOoo...kO 2 kuat nangis, kO 2 kdg2 kurang memahami n kO 2 sje nk tunjuk lagak kO ngan aqqq...mksOd nye kO nk tunjOk yg kO ni leh nak majOk or tarik muka la ngan aq lau aq de t'silap ckittt....

aghhhhh........

bengang nye aq ngan kO niii...besOk da la plan nk jmpe kO kt muar besOkkk..tiket da beli daaa...tpi moOd aq terOs ilang la wktu kite gadOoo...sOry la lau aq x dpt dtg erh besOkkkkkk...huhu

aq buntuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..............

Tanda-Tanda Kiamat

  video
selesai tugasan yg ustaz bgiii...aq ngan kwn2 ditugas kn untuk buat stu video yg bOleh menyampaikan msg2 yg bOleh membuat kn s'seorang untuk berubah...kite orang mengambil keputusan untuk wat video tande2 kiamattt....asl nye cadangan ingin m'buat lakOnan didalam video kami tetapi akhir nye kami memilih untuk meletak kan pic2 kami sendiri didalam video ini...pic2 kami di dalam video ini melambangkan tanda2 kiamat laa...huhu...

video ni selama 6 minit lebihhh...lagu dipilih oleh aq n video ni buat oleh dua orang sahabat aq(ustaz n aji)...

cm2 gaye kami buat untuk menampak kn pic2 kami ni lebih real selaras ngan tajuk yg kami ingin buatttt...pe2 pOn dOa kn kami dpt markah t'baik erhhh..huhu...

Sunday, September 19, 2010

Hari Ini

bngOn kOl 6.30 pgi cOs semangat nak balikkkkk.....aq mmg da plan nk nek  bas kOl 8 pgii cOs pde aq t smpai kOte x de la rmai sngt org yg nk nek bas balik bandar penawar....ermmm... mule nye aq nk balik hari isnin tauuu..tpi kenang kn de claz bsOk 2 jammm...claz2 penting lak 2...huhu...kne pgi ciOoottt...lau x g nt rndu lakkkkk....sO aq balik la hri niii...smpai je kt larkin aq g la usha2 tiket trOs balik bandar penawar tpi da hbis lakkk..sO mmg nek bas tambang la aq knnn.... 

pe lgi aq pOn trOs pepah nek bas dri larkin  g kOte tinggiiii...smpai kOte dlm kOl 11 pgiii...klau da smpai 2 cm biase la knnn....bukan nye bas trOs ade pOnnnn...aq bengang je cOs aq tngu smpai kOl 12.30 bru de basss...siall betOl laa...da la pnsss...ps 2 nak nek bas kne lak b'ratur panjang ngan tengah2 panasss....shitttt... aq benci kOte tinggiiiiiiiii..kemudahan x deee...DASAR KAMPUNG!!!!!........

aq sampai la uma aq kt desaru utama ni kOl 1.30 t'hariii..ngan pnsss2..mate lak ngantOkkkk..aghhh..perit nyeee...byg kn betape lme aq nk amek mse dri kluang nk smpai kt uma sewa aq niii...menyirap sungguhhhh...!!!!pe2 pOn aq da tdO kejap pOn tdiii....cOs da t'lampau ngantOkkk...nk ikOt kn aq mmg x pndai sngt tdO siang ni tpi tdO lajak selaluuu..hahaha...bngOn je tdO ni aq trOs o9...cOs bOsan gile ciOt kt cniiiii...nk men bOla mood xde lakkk..ermmm

biase lau kt kluang petang2 cm ni aq g b'raye, x pOn aq b'bual ngan mak aqq...x la aq tepu sngtttt.... skang ni, kt cni aq x thu nak wat pe2....benci ciOoottt...bile la aq nk habis stdy kt tempat cm niii....klau x kenang kn mse depan da lme aq belah dri tempat kg ni laaa...aghhhhhhhhhh...shiittttt....

AQ BUNTUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU....................................

Thursday, September 16, 2010

Sory Sayang

selesai membuat video yg bertajuk "Sory Sayang".... asal nama video ni adelah sye sayang awakkkk...cOs aq ubah die punye tajuk de la aq rse aq da x cyg s'seorang 2 lagi laaa.....ermmm... video ni mmg aq buat ade kaitan ngan die pOn ckit2...aq cite la kisah hidOp kamii...ermmm... x la bpe menarik sngttt....cOs aq ckp cm 2 pde die m'buat aq marah adelah perkara yg paling bek dlm idOp dieee...ntah knpe die mmg suke nk wat aq marah, aq pOn x thu laaa....tpi pe2 pOn video ni tlah siap dengan jaya nyee...aq menghabiskan mse 5 jam nk wat video ni tauuuu....

cm ne leh lme sngt erkk???...mmg ssh s'benar nye nk wat video2 cm ni cOs nk kne kOrek isi dri dlm ati 2...haha..ps 2 nk kne cri walpaper lak n nk kne kn ngan warne tulisan lgii..aduii...da 2 pilih lagu n pOtong2 kn lagu laaaa...susah 2 nk buattt...sO hargai lah video aq inii...hahaha...

b'banding ngan video p'tame yg aq buat "Saya Sayang Akak Saya" video 2 lagi bnyk menyentuh perasaannn...cOs aq mencari ilham nk wat video cm 2 de la dlm a wekk...hahaha... x pcye knnn... pe2 pOn video kedua2 ni da pOn aq terbitkn di facebook aq....semua leh tengOk n m'nilai kkkk......

Selamat Menontonnnnnn

Wednesday, September 8, 2010

Movie Best

spe2 yg lOm tengOk cite lagenda budak setan the mOvie da leh tengOk skanggggg...vcd2 or dvd2 cetak rOmpak da keluar skangg..hehehehe... cite lagenda budak setan the movie ni agak padat ckit la b'banding dengan yg the series punyeee...tpi lau cm ne pOn tetap besttt... b'banding ngan the seriess, the mOvie punye jalan cite 2 lau k'org tengOk mmg cm t'lampau lajuuu..mayb cite lagenda budak setan yg kt dalam buku 2 mmg panjang agak nyee... cOs 2 la agak susah nk di buat citeee...yg paling aq menyirap nye, rupe nye lagenda budak setan 2 de bnyk part laa.... aduiiiiiii.. yg aq tengOk tdi bru part stuuu..tpi lau cm ne pOn lagenda budak setan ttp besttttt.....

cite ni mengisah kan seorang pemuda yg b'name kasya..die ni mmg budak nakal gile laa knnn...jp g die jatuh cinta ngan s'org awek 2 nme die ayuu...die org pOn b'cinta laa...smpai stu time kasya ni kne g wat kajian untuk memenuhi tugasan akhir pembelajaran diee...selepas die pergi 2 selang je beberapa hari ayu kawin ngan azmi... cOs ayu t'pakse kawin ngan azmii cOs mak ayu rase t'hutang budi ngan azmii..ermmm.. hubungan ayu ngan azmi x lame n mereka pOn b'cerai selepas ayu mengalami kemalangan..disebabkan kemalangan 2 ayu luka terOk kt muke..die mengambil keputusan untuk membuat rawatan bagi menyembuhkan muka nye... tetapi rawatan yg ayu ingin lakukan dengan mengubah sekali rupa nye kerana die berasa b'salah degan rupe lame nye t'hadap kasya...tidak lame kemudian cinta mereka b'cinta semulaa n cinte mereka dikejut kan lagi ngan pergelutan azmi dengan ayu..azmi yg tidak b'puas ati ngan hubungan nye yg hancO dengan kesalahan nye sendiriii...akibat pergelutan itu ayu t'cedera di kepale...kecederaan itu menyebabkan ayu lupe ingatannn.... kasya mengambil langkah untuk mengahwini n menjaga ayu untuk memulihkan ingatan nye kembaliii..selepas mereka b'kahwin ingatan ayu semanggkin pulih dengan bantuan kasya..tidak lame kemudian ayu mengandunggg hasil dari perkahwinan mereka.. cukup tempOh masa bayi mereka untuk dilahirkan, ayu meninngal dunia ketika melahirkan bayi mereka(perempuan).. 

kasya kembali sunyi dengan ketiadaan ayu disisi nyee...tetapi die mempunyai anak perempuan yg di tinggal kn ayu kepada nya....

tamat lah bagahagian stu dalam cite lagenda budak setan niii...pe2 pOn farid kamil mmg best la...die punye peranan sebagai budak setan yg menemui cinta nye mmg besttt...pe2 pOn yg kt kubO paling besttt... sO k'org kne tngOk cite ni lau nk thu jalan cite sebenar kisah lagenda budak setan niii...kkkk

Tuesday, September 7, 2010

6 September......selepas b'bukeeee

cm biase ngan hobi aq layan fb la knnn...aq bukak fb spt biase dalam lepas pkOl 8 selepas b'bukee...jp aq de nampak sOmeone tulis kt wall die "best ke b'cinta ngan orang lebih muda" siape erkk yg tuliss??? huhu...akak aq la yg tuliss..huhu..spe la yg akak aq maksOd kn 2 erkk??? aq keee???
smpai sekarang aq t'ingin nk selOngkar jawapan nye di sebalik bnde yg akak aq tulis tadii...aq punye perasaan ingin tahu cm biase la kn melOmpat2...huhu..tpi di lubuk hati aq ni b'bisik" klau la org yg dimaksudkan tdi akak aq kn bgOsss..." aq memang da lme syOk kt akak aq..tpi aq ni student jee..ermmm...nk b'kerja 2 pOn lmbt lagiii...tpi nk ikOt kn cinta ni x kire usia knn...ermmm...aq pOn x thu laaa...


semalam aq de jugak perasan de stu cite 2 die ckp manusia ni yg membeza kn nye ade 2 jee...sama ada jahat or baikkk..yg len ade lah bukan perbezaan manusia..mayb cinta pOn cm 2 jugakkk..


aq thu yg aq ni kadang2 b'tepOk sebelah tangan gakkk..spe la aq nk suka ngan orang lagi tinggi berkedudukan dari aq cm akak 2...patOt nye aq lupe kn je la sOal nk simpan2 perasaan ni knn..aduiii...pening aq layan perasaan aq sendirii...spe erk leh tOlong aq cakap ngan akak aq yg aq suke sngt kt dieee....??? ermmm...

Monday, September 6, 2010

Raya-Raya






















3 hari lagi nk sambut hari raya... x sabO rse nyee...yg paling aq geram kn npe la duit ptptn x masOk lagiii...aduii aq da plan nk beli gitar daa s'blOm ryee..ni shOpping pOn lOm lagii..spe leh teman aq erkk.??? aduii aq rse semua dak2 da shOpping kn...ermmm..tinggal la aq la s'org yg cari peneman untuk g shOppingg..hehe...erm s pe laa..yg penting nye dalam bulan syawal nnti ade lah keberkatannn....


kt cni aq nk memOhon maaf atas segala n ape jua kesilapan yg telah aq lakukan dari segi sengaja atau tidak sengaja kepada semua hamba Allah ini...di hari baik n bulan baik ini aq mintaak maaf la kt k'org2 yg telah aq lakukan dOse keatasnyeee...sme2 la kite bukak buku baru dihari raya ini untuk memantapkan ukhwah kita selain mengeratkn sillaturahim...jgn lupe melakukan adat kite seperti marhaban di bulan syawal nntiiii...


"SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN"

06.09.2010..........sebelOm b'bukeeee

Hari ni aq t’pakse b’pisah ngan die cOs hri ni da 3 hri kite org lepak kt uma aq..erm sdih nye x leh nk ckppppp..tibe aq t’rase nk antO die sampai jb lakk..opsss...bukan antO but teman die cOs die da slalu sngt dtg uma aq...cian gak aq tngOk diee...lgi pOn t dri jb balik kluang balik aq da tumpang kawan2 aq yg ade kt jb n nk balik kluanggg...

Smpai je kt jb aq ngan awek aq da mule kurang b’cakap sngt cm biaseee...cOs masing2 tngh layan perasaan sedih nk b’pisahhh...aq tngh tngu kwn aq smpaii kt larkin n die lak tngh tngu aq...trOk nye aqq...spatOt nye aq g swOh die nek bas dluu...tpi aq swOh die tngu aq..huhu... cian kt dieee...

Dalam 30 min aq kt larkin, kwn aq pOn smpaiii...aduiii...berat nye aq nk b’pisah ngan diee....hakikat nye mmg x nk pOn lepas kn die balik n nk je aq bawak die balik kluang balikkk..tpi ape kn daya masing2 ade keluarga...ermmm... sempat gak aq salam n cium dieee..hahaha..depan orang ramai lak 2...lantak la org nk ckp peee, yg penting aq cyg awek aq...

Aq nek je krete macha die pOn bergerak dari sisiku dan aq trOs call die cOs aq dpt rse kn ade sejuta kesedihan kt mate diee....ermm..nk wat cm nee..nk ikut kn aq pOn sedih gakkk..time tulis bnde ni pOn aq rse sidih tauuu....ermmm...cyg awk cyggggggg....da la... aq x mampu nk tulis lagi la cOs aq sedih gileee...ermmmm

Thursday, September 2, 2010

DPA BAND

360174, 360164, 360172



















DPA Band Sem 3..
hahaha...x jadi pe ciOt pic niii... cOs t'jadi nye pic cm ni atas idea ustaz...kite org de asgmnt nk wat video yg leh smpai kn msg yg bek kepada publicccc... sO grOup aq pilih tajOk tnde2 kiamat...grOup aq malas nk wat lakOnan cm payah ckit kOott...then kite org klua la kate sepakat nk buat pic2 je kt dlm video2 tnde2 kiamat 2 nntii...haa yg k'org tngOk ni de lah stu2 nye video tnde2 kiamat laa "alat music semagkin berleluasa"...huhu..t lau da siap video 2 aq uplOad fO k'org tngOkk k....

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww