Tuesday, December 21, 2010

Diriku Tidak Dihargai

“Hargai” adalah satu perkataan yang membawa maksud kepada pengorbanan yang dilakukan berbaloi dan tidak sia-sia atau erti kata lain, pengorbanannya diambil kira oleh orang lain. Tetapi bagaimana pula dengan “Tidak Dihargai”????... “Tidak dihargai pula membawa maksud kepada, sesuatu pengorbanan atau lain-lain yang dilakukan adalah sia-sia dan tidak berbaloi. Hal ini kerana, sesuatu perkara atau pengorbanan yang dilakukan dipandang remih dan tidak membawa erti besar kepada orang lain.

Topik aku kali ni pasal “Diriku Tidak Dihargai”… Aku nak ceritakan satu pengalaman kawan aku (Azi) bersama awek dia… Kawan aku ni (Azi)  seorang student kolej di Johor Bahru dan awek dia pulak seorang kerani kolej dekat Pagoh. Nak dipendikkan cerita, Azi ni dah cuti sem pada hujung tahun dan awek dia pulak macam biasa la kena kerja. Suatu hari ni, Azi berhasrat nak jumpa awek dia dekat pagoh. Rancangannya untuk berjumpa dengan awek dia tu selama dua hari dan dia ingin menginap dirumah makcik yang tidak begitu rapat dengannya selama dia di pagoh. Pada hari pertama dia sampai di pagoh, malam tu dia terus jumpa dengan awek dia. Ok la semua berjalan dengan lancar. Pada hari kedua pulak, dia dengan awek dia tak jadi jumpa disebabkan awek dia ada urusan kerja.. ..

Persoalannya: (???)
          1) Apakah yang patut Azi lakukan terhadap aweknya???
………………………………………………………………………………
  2) Benarkah pengorbanan Azi dengan pergi ke Pagoh tidak dihargai???
…………………………………………………………………………………………….
  3) Benarkah tindakan awek Azi dengan mementingkan kerjanya daripada berjumpa  dengannya???
………………………………………………………………………………………………

Dari mengikut pendapat aku, Azi perlulah mengambil satu keputusan yang waras untuk menentukan hubugannya bersama awek dia….. Soal pengorbanan Azi itu memanglah tidak dihargai, kerana aweknya lebih mementingkan kerjanya dari berjumpa dengan Azi… Sepatutnya awek Azi kenalah meluangkan masa bersama Azi kerana, Azi telah sangup berkorban untuk berjumpa dengannya walaupun jauhhh….

Apa kata ko orang pulakkkk?????????????

Aku, Dia, dan Kamu
http://haziq-cerdik.blogspot.com/

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww