Monday, August 30, 2010

Menanti 1 September

a)      Semalam aq bahagia sangat cOs de jugak org yg ngaku die cyg kt aq. Cukup la itu telah membuatkan aq t’senyum cm org gila...dengannya aq tngh tngu pe die akan buat untuk 1/9 aq...dingin je aq tngOkkk..mayb xde spe thu kOt pe 2 makne 1 september niii...aduiiii...aq paling hamper klau si die ni x de buat pe2 kt aq bile 1/9 tibe....asl aq ckp psl blanje aq 1/9 t die ckp klau x bz la bru die ajk aq klua...aduiiii...aq de plan jugak nk bg thuuu...tpi t x suprise lak knnn...sebenarnye aq nk die cari thu sendiri knpe aq sengaja plih 1 september 2...tpi nmpk gaye die x kn thu kOt selagi aq x bg thuu...erm x pela...mayb die byk kje yg lagi penting yg die kne ingt kOott...tpi ketahui lah yg aq cyg sngt kt diee....sebenarnye dri sem 1 aq da perhati kn diee...tapi aq hnye cite kt kwn aq je cOs wktu bru2 masOk kOlej 2 aq malu ckitt...ni da sem 3 sO malu 2 da hilang 100% da...smpai aq leh bek gile ngan dieeee....tpi knnn...aq nk die jmpe aq kt 1 september nantii..cOs die antare orgyg t’penting kt dalam idOp aq.....nk ke xnk erk  aq bg thu die skang yg 1 september 2 ade lah tarikh ..................

b)      hari-hari yang aq lalui menjelang 1 september sungguh pedih bersama die...die seolah-olah xleh faham kat aq lagi. Setiap hari kami mesti gadO, gadO, gadOoooooo...aghhhhh... aq da mule penat ngan kerenah-kerenah cm niii...tpi aq x leh tipu diri aq sendiri yg aq x leh hidOp lau die x de kt sisi aq cOs die ckOp b’makne dalam idOp aq...pe ptOt aq buat???. Tpi sius aq ckp aq da x sngOp nk hadapi bnde2 ni lagiiiii...mayb aq mude lagi kOottt... n cOs t’lalu mude 2 la kami belOm matang lagi kOoottt...spe yg x matang ni??? Aq ke die???? Aghhhhhh... aq tulis waktu ni pOn aq tngh gadOh ngan dieee....xleh nk faham aq keeee??? Aq cube wat yg t’bek untuk dieee...tpi knpe sume yg aq buat kt die x kne erkkk...aq da xleh n x sngOp lagiii..ps ni biO pep On t’jadi aq sngOp buat pe je untuk kebahagian masing-masing n akan aq jujur kt semua yg thu hubungan kami....tlg la bahagia kn aq kt 1 september aq niii...mayb ni 1 september aq yg t’akhir keee.....ermmmmmmmmm

Sunday, August 29, 2010

Takdir Cinta

Intro : Am D G C F

            Em   Am
ku tutup mataku
  F#m             B
dari semua pandanganku
                   Am
bila melihat matamu
         D         G
ku yakin ada cinta
       C           F             B
ketulusan hati yang mengalir lembut

         Em    Am      F#m       B
penguasa alam tolonglah pegangi aku
               Am       D             G
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
           C               F            B
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku

Chorus :
                Em           Am
andaikan ku bisa lebih adil
             D             G
pada cinta kau dan dia
            C                          F
aku bukan nabi yang bisa sempurna
            B                Em/B
ku tak luput dari dosa
              Em                Am
biarlah ku hidup seperti ini
              D                   G
takdir cinta harus begini
                C                       F
ada kau dan dia bukan ku yang mau
             B
oh Tuhan tuntunlah hatiku

Intro : Am Em Bm F#m F

         Em       Am    F#m          B
penguasa alam tolonglah pegangi aku
              Am     D                 G
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
          C          F                      B
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku


Chorus :
                Em           Am
andaikan ku bisa lebih adil
              D            G
pada cinta kau dan dia
            C                         F
aku bukan nabi yang bisa sempurna
             B               Em/B
ku tak luput dari dosa
             Em                      Am
biarlah ku hidup seperti ini
             D                  G
takdir cinta harus begini
                C                      F
ada kau dan dia bukan ku yang mau
          B                Em
oh Tuhan tuntunlah hatiku

Wednesday, August 25, 2010

Manusia Bodoh











  










PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG - RAZMAN ZAKRI Subject: FW: PADERI MELAYUPLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO OTHER MUSLIMS.. SEKARANG KRISTIAN SEDANG AKTIF DI SEREMBAN 1900 ORANG PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG. MEREKA MENGGUNAKAN SIHIR. BERHATI- HATI DENGAN AIR MINERAL JENAMA:- 1. AL -BARAMKAH 2.AL-MANSORI 3. AL-BISTARIA P/S : SAMA ADA DIPEROLEHI SECARA PERCUMA ATAU DIJUAL MURAH SEMUA AIR-AIR INI TELAH DICAMPUR DENGAN 'HOLY WATER' TOLONG SEBARKAN MESSAGE INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM/SAHABAT/SAHABIAH & DLL. SESUNGGUHNYA KITA TAK TERMAMPU MEMEGANG SENJATA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM, AKAN TAPI KITA BOLEH LAKUKAN DENGAN SEND MESSAGE NIE .. SEMOGA JASA BAIK INI DIRAHMATI OLEH ALLAH SWT..

Monday, August 23, 2010

Menyirap Sedih

24.08.2010....selepas balik dari claz tadi aq trOs g petrOnos cOs duit kt dlm pOket aq ni cume de rm5 jee.......tapi waktu aq g claz hri ni aq lupe nak bawak helmet...oleh kerana aq malas nak ambik helmet 2 aq trOs je la g petrOnas...habis je cOcok duit aq trOs isi minyak mOtoooo.....jap g aq dapat la msg dri lectr aq...

Mmg aq de msg ngan die pagi tadi cOs aq nk tnye ckit pasal asgmnt tapi aq thu die de claz n aq x letak harapan pOn die akan balas lepas aq bgi msg 2... sO die pOn rply n ckp nk tnye pe???...tapi aq x jawab trOs cOs waktu 2 aq tngh isi minyak..huhu...tkOt t’bakar lak aq ngan mOto2 aq 2...hehehe...da 2 aq hidOp kan mOto aq jalan la keluar dari petrOnas 2 sambil aq keluarkan hp aq kt dlm pOket aq niiii..................................

Aq pOn balas la msg lectr aq tdi cOs aq x nk die tngu aq nye msg 2 lme..lgi pOn mmg aq ade nk tnye bnde tdiiiii n aq yg msg die dlu tadiiii....dlm msg 2 mule nye mmg aq nk gurau ngan lecrt aq ni... tapi aq x dpt tulis msg 2 panjang2 cOs aq tngh bawak mOto, tkOt lak t x rye aq kt uma n rye kt hOspital je akibat men msg kt atas mOtooo.... sO ayat kt dlm msg 2 cm peril ckit laaa....aq hbis je taip msg 2 n bru je lepas tekan send tibe2 ntah binatang pe bOleh lak leh t’kne mate kanan aq niiii...smpai kn nk jatuh mOto aq...then aq pOn terOskan perjalanan kire 400m nk smpai uma lagi secara perlhan jee...smpai je kt uma aq trOs nek bilik ngan keadaan mate aq yg pedihhhh....

Jp g aq dpt msg yg kedua lak dari lectr aq ckp aq x rspct diee...???? aghhhhhhhhhh.... aq memangg menyirap gileeeee...ciOt tOl laaaa... da la mate aq ni tngh sakittt.......cOs die ckp aq x rspct die cOs  aq tulis msg “erm lmbt btOlll” kt atas mOto tadiiii..adui sedih pOn de cOs die salah tafsirkan msg aq tadiii... aq cume nk gurau je tpi aq kt atas mOto tadiiii.....aghhhhhhhhhh...menjerit s’org2 aq da cm org gileee......org yg paling aq rspct n jdi kn cOntoh leh ckp aq cm 2.....
Tpi x pe....mayb ni la nasib aq hari niiii....baru je nk swOnok ckit da  rse sedih gile....mate ni tngh pedih lagiii...aduiii...bru aq sedar rupe nye x semua org leh b’gurau ngan kite walaupOn org 2 la org yg paling bek ngan kiteee....kadang2 kite leh fhm die tapi die belOm tntu leh faham kiteee....ermmmmm

Saturday, August 21, 2010


semangkin smpai ke sasaran untuk memiliki gitar seperti diatas ini....dpt ptptn aq akan gune kan ngan s'baik mungkin untuk m'beli gitar seperti ini...tempat nak beli da jmpe n mmg btOl2 murahhh..tnpe memikir panjang aq  akan beli jeeee....bunyi nye pOn ok...bajet aq untuk beli dlm rm 800 ke bawah jeee.... x pyh banyakkk...dpt je gitar cm ni aq akan trOs kn hObi n cite2 aq sebagai orang yg berdarah seni iniiii...bile la agak2 leh buat album n jadi artis erkkkk?????

Sunday, August 15, 2010

Jodoh Pertemuan Di Tangan Tuhan

video

jodoh dan pertemuan ditangan Tuhan tapi kite sebagai manusia haruslah berusahaaa, dan baru lah kite tawakal sahajaaaaa....

Saturday, August 14, 2010

Ego Yang Memakan Diri

video

sedih gile video...sebenar nye telah ditakdir kan mmg lelaki mempunyai egO yang tinggi daripada perempuannnn....dalam sOal cm ni pmpuan nk kne fahammmmmm...tetapi sebenar nye dalam perhubungan metilah sme2 n bru lah hubungan 2 berkat dan berkekalann...ambil la pengajaran dari videO niiiii.....dan hargailah pasangan anda...sesungguh nye mase tidak akan berulang kembaliiiiiii

Friday, August 13, 2010

Bila Cinta Kord Gitar

Intro: Am - Dm7


Am - E
Am Dm7 G Cmaj7 F
Bila cinta kini Tak lagi bermakna Yang ku rasa kini Hanyalah nestapa Di tinggalkan
E Am
cinta masa lalu


Am Dm7 G Cmaj7 F
Dulu kau tawarkan Manisnya janjimu Dan ku sambut itu Dengan segenap hatiku Hingga
E Am
engkau pergi Tinggalkan ku


Chorus: 


Dm7 G Cmaj7 F Em7 E Am
Hilangnya cintamu Menusuk hatiku Hingga ku memilih Cinta yang fana
Dm7 G Cmaj7 F Em7 E
Perginya dirimu Merobek jantungku Hingga ku terjatuh 
Am - Em7 - E Am - Em7 - E
Dalam harapan piedotcom.blogspot.com


Am Dm7 G Cmaj7 F 
Ku sebut namamu Disetiap doaku Bangkitkan setia Kenangan tentangmu Yang ku dapat
E Am
Hanyalah Bayangmu


Repeat Chorus:


Dm7 G Cmaj7 F Em7 E Am
Hilangnya cintamu Menusuk hatiku Hingga ku memilih Cinta yang fana
Dm7 G Cmaj F Em7 E
Perginya dirimu Merobek jantungku Hingga ku terjatuh 
F - Dm7 - Am - F - Dm7 - E
Dalam harapan...Dalam harapan


Tuesday, August 10, 2010

Definisi Kasih Sayang

video

terharu gile bile tengOk video ni......huhu

Kisah Benar Sang Semut Memarahi Arnab

pada suatu hari sang semut pergi ke claz "Cinta"....seperti biasa die membawa beg beserta buku dan alat tulis nye dan tidak ketinggalan l'tOp nyeeee.....sang semut berasa bOsan di claz dan die mengambil keputusan untuk membuka l'tOp nye untuk menyiapkan kerja lain dahulu....tibe satu saat kawan kepada sang semut ingin memberi video atau movie yg belOm sang semut tngOk   melaui p'driveee..... sang semut membuka satu demi satu video atau  movie tadi untuk memastikan die tidak mengambil movie atau video yang tidak diminati nyee.... dalam asyik sang semut membuka video atau movie tadi didalam claz tibe-tibe sang arnab memanggil cikgu kepada sang semut tadi keluar dari claz dan menegur nye tentang perbuatan sang semut dengan kawan-kawan nye....kemudian sang semut di arah untuk mematikan l'tOp nye dengan segera oleh ckigu claz nyeeee......tersentak pemikiran sang semut dan agak marah juga sang semut pada ketika itu....sang semut pOn menjeritt...."bengang gile aqqqqqqq"
hubungan sang semut dengan sang arnab yang dulu nye baik dan kini mule rengang kerana sang semut berasa marah kepada sang arnabbbbb atas tindakan sang arnab memberi tahu guru claz sang semuttt.... sang semut agak kecewa dengan tindakan sang arnab... sang arnab bukan nye x  leh memberitahu sang semut secara sendiri nye tetapi die memang sengaja mendengki sang semut sehinga la sang semut di tegur di depan semua orang di dalam clazzzz....bengang gileeeeeee... 

Sunday, August 8, 2010

Surat Cinta Kelakar

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu. Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin, kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan. Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.
Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu, tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.
Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's, Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?

Definisi Kelakuan Lucah Perlu Ikut 'Budaya Timur'


        Laporan akhbar hari ini berkenaan dengan PBT dihalang menjadi 'polis akhlak' kepada masyarakat begitu menyinggung kembali perasaan saya selepas mendapat berita gembira dua minggu yang lalu setelah PBT diberi kuasa oleh mahkamah menghalang perbuatan tidak berakhlak di khalayak awam. Sekiranya PBT hanya boleh menghalang mereka yang melakukan hubungan seks atau membuka baju untuk tujuan lucah di khalayak awam, maka ramailah pemuda-pemudi kita yang akan bercium-ciuman dalam LRT, bas, dan taman-taman rekreasi. Bagi saya, kementerian perlu peka dengan sensitiviti dan budaya timur masyarakat kita. Masyarakat timur, tidak kira apa jua bangsa, tidak boleh menerima perilaku yang mencetuskan naluri seksual di khalayak umum seperti memeluk keterlaluan, meraba-raba, bercium dan bercumbu, sekalipun dilakukan oleh pasangan yang sudah berkahwin.
       Kita bukan Amerika yang sudah hilang ciri asli ketamadunan. Kita bangsa timur yang masih berpegang kepada nilai murni dan adab-adab dalam bermasyarakat.  Saya bersetuju jika anggota PBT tidak boleh mengekori atau mengintip pasangan yang ingin membuat 'dajal' di kawasan awam. Tetapi kita tidak boleh menghalang PBT daripada membuat rondaan di kawasan-kawasan awam untuk memastikan kawasan kita bebas daripada unsur-unsur asing yang mencemari adab dan tatasusila budaya timur. Saya pasti, rakyat Malaysia yang bermoral tinggi akan jelik melihat pasangan remaja sekolah berpelukan, memeluk pinggang, mengusap-usap badan antara lelaki dan perempuan. Fitrah kita rakyat timur jelik melihat perkara itu. Sudahlah dalam TV pun didedah dengan pelbagai ancaman sosial, kini PBT pun dihalang pula untuk menjamin suasana harmoni masyarakat Malaysia.
       Sekalipun kita mahu pelancong asing masuk ke negara kita, ini tidak bermakna kita menghalalkan apa jua yang bertentangan dengan budaya timur. Apa uniknya negara timur tanpa adab-adab di khalayak awam? Apa yang pelancong asing dapat rasai jika mereka boleh melakukan perbuatan yang sama di negara mereka. Pelancong sebenarnya melancong untuk melihat keunikan sesebuah negara, bukan sama dengan negara mereka. Mereka ingin melihat bagaimana masyarakat timur mengamalkan cara hidup mereka, adab-adab dan tatasusila harian dalam berinteraksi dengan khalayak. Saya bersetuju jika terdapat draf yang memperincikan perlakuan lucah di hadapan awam dibentuk, serta prosedur-prosedur yang perlu diikuti oleh pegawai penguatkuasa PBT juga perlu diperincikan sama. Namun, perlakuan yang lucah wajar ditafsirkan sebagaimana 'common sense' rakyat timur yang sebenarnya, bukan pemikiran yang telah dijajah oleh arus globalisasi yang sedang menghancurkan tamadun dunia.

Kord Gitar Hati Yang Kau Sakiti

    Em             D               C        Bm
Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku

      Am             B       Em
Karena kini kau telah membaginya

     Em            D                   C                Bm
Maafkan jika memang kini harus ku tinggalkan dirimu

      Am            B       Em
Karena hatiku selalu kau lukai

       C                  D
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

      C                    B 
Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa






Reff :

        Am          D
Ku menangis membayangkan

       G            B        Em
betapa kejamnya dirimu atas diriku

            Am                     B           Em
Kau duakan cinta ini, kau pergi bersamanya

    Am             D
Ku menangis melepaskan

         G         B          Em
Kepergian dirimu dari sisi hidupku

             Am               B                     C          B

Harus selalu kau tau akulah hati yang telah kau sakiti

Thursday, August 5, 2010

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww