Friday, January 14, 2011

Perjalananku Sepanjang Hayat

Aku adalah seorang manusia yang menghiasi duniaku dengan sejuta harapan kepada setiap insan didunia ini… Dalam mengharungi perjalanan hidupku, begitu banyak suka dan duka aku tempuhi bersama di setiap hari ku… Siang malam ku hanya ditemani suram kerana ketiadaan penyuluh harapan dalam hidup ku… Tiada siapa yang pedulikan ku… Tiada siapa yang mengambil tahu akan diriku… Hidup dan matiku hanya ku serahkan padanya..

Dulunya aku adalah seorang pencinta yang setia kepada seorang wanita… Segala kasih sayangku telah kucurahkan kepadanya seorangg…. “Sesunguhnya manusia tidak pernah cukup dengan nikmat yang diberikan kepadanya”…. Tidak ku sangka bahawa kesetiaanku terhadap seorang wanita nyata telah berubah.. Aku telah menduakan cintaku padanya dengan seorang gadis yang baru aku kenalinya. Wanita yang baru aku kenali itu lebih rapat dan memahami aku… Sedikit demi sedikit kasih sayangku terhadap wanita yang aku kenali dulu telah hilang.. Kini aku lebih menyangi wanita yang baru aku kenali kerana dia lebih memahami aku…

“Kusangkakan panas sampai ke petang rupanya hujan ditengah hari”…. Tidak ku sangka masa bahagiaku akan musnah sekelip mata apabila wanita yang baru aku kenali telah meninggalkan ku…  Kerana terlampau inginkan kehidupan yang mewah dia telah meninggalkanku kerana aku adalah seorang yang sederhana…. “ Selepas batuk ditimpa tangga”… Kini wanita yang pertama kali aku kenali dulu juga telah meninggalkanku kerana aku telah menduakan dia. Kesalahan aku tidak dapat dimaafkan olehnya….

Kini  musnahlah segalanya perjalanan hidupku bersama orang-orang yang kusayang… Kerana cinta badan binasa… Kerana ketamakkan cinta, kini hidupku tiada apa dan sama lah ertinya dengan kosong.. Akhirnya ku menyedari bahwa cinta itu tak meski harus memiliki, meski hati ini tak merelakan dan kasih sayang kepadanya tidak pernah berubah… Kesimpulannya, janganlah terlampau taksub dengan cinta yang diturunkan keatas naluri nikmat kerana ia bisa membinasakan kita jika tidak mempeliharakannya sebaik mungkinnnnn…..

Aku, Dia dan Kamu
http://haziq-cerdik.blogspot.com

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww