Tuesday, December 14, 2010

Mampukah Aku

Dalam mengharungi kehidupan yang penuh dengan tipu helah serta khayalan fikiran telah mengajar aku banyak erti kehidupan..Pengajaran yang aku lalui ini banyak membuka mata hatiku untuk meneruskan masa depanku. Sejak dari kelahiran ku banyak pengalaman yang telah aku kumpul dan sentiasa tersemai atau tersimpan didalam diriku.. Sepertinya kekecewaan atau pun kebahagian.

Kekecewaan sentiasa berlaku dalam hidup kita dan sentiasa lah kita mengambil iktibar dan keputusan yang kedepan untuk mengurangkan kekecewaan yang sentiasa bermain didalam diri ini...Kekecewaan juga kadang-kadang berpunca dari seseorang yang kita sayang dalam hidup kita.

Persoalannya mampukah aku, dia, dan kamu melupakan kekecewaan yang sedang berlaku, akan berlaku, dan tengah berlaku???... Dan mampukah untuk melupakan seseorang yang aku sayang???

Aku adalah manusia biasa yang mempunyai hati, naluri dan pemikiran yang lemah untuk mengharungi masa kekecewaan ku.. Contohnya, jika aku menyangi seseorang tetapi seseorang itu tidak menyangi aku dan dia sentiasa menipu perasaan ku tetang sayangnya dia terhadap diriku. Apakah yang patut aku lakukan??? Mengambil keputusan untuk memetuskan hubungan itu memanglah mudah tetapi aku juga tidak akan boleh menipu diri aku sendiri yang aku tidak akan boleh melupakan dirinya. Tetapi bagaimana pula dengan dirinya yang tidak mempedulikan aku???

Kesimpulannya, aku menemui jalan kebuntuan dalam kehidupan ku untuk mengambil tindakan terhadap kekecewaan yang berlaku ke atas ku... Sesiapa yang boleh membantu aku untuk terus cuba menjawab persoalan terhadap diri aku tadiiiiiiii?????

No comments:

Post a Comment

kOmen laa...haa..tulis jee...walaupOn anda bukan seorang blOgger pOn, tapi anda pOn bOleh cOment jugakk..dah tulis??? ok..klau dah tq.cOment anda tidak akan dipaparkan sehinga sye membaca nyee dan sye akan membalas nyeee.... Aku, Dia dan Kamu.. >si blOgger yg supOrtingg....<

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww