Sunday, March 27, 2011

Tulisan HatiBisikkan sayu terdengar dari sudut hatiku. Dari perlahan suaranya hinggalah tertinggi suara dibisiikan keatas diriku. Ketika aku masih lagi tidak sedar akan diri ini, bahwa aku adalah aku dan dia adalah dia.  Puitis cinta selalu melalui pendengaran dari diriku dan menyatakan kebesarannya kepadaku.

Aku sentiasa sedar bahwa cinta harus ada dan cinta harus pergi. Adanya cinta ketika aku selalu lupe akan hadnya sayang ku kepada dia. Perginya cinta ketika roh berpisah badan sama ada aku atau dia.
Janji tidak ditepati juga membuatkan akan cinta tetap pergi. Sepi mencuit hati tatkala dia pergi meninggalkan aku. Kejujuran tidak lagi bersemadi dihati dia. Hatiku berbisik sayu lagi bahawa aku telah dilukakan.

Dia juga telah meminta kepada sang hujan untuk menghapus jejakku didunia ini. Aku telah dilupakan dan yang hanya ada, adalah dia didalam hati aku. Aku dibuang bagai sampah tiada lagi gunanya. Sejuta titisan air mata sentiasa membasahi bumi tatkala aku memikirkan dia.

Hatiku tidak mampu untuk menyimpan semua kesedihan yang dianugerahkan kepadaku. Tulisan hati memberi pengertian yang amat tinggi tatkala aku mengingati dia. Hatiku menulis cerita akan aku dan dia. Setiap saat berlalu dan setiap itu lah hatiku merindu akan dia.

Aku selalu berbisik kepada hatiku, bahawa sesungguh cinta tak harus memiliki dan harus lah menerima kenyataan akan itu. Hati ku tetap berkeras akan tidak melupakan dia kerana cintanya adalah cinta sejati akan dia. Tulisan hati sentiasa memikirkan akan dia….Ermmmm


Aku, Dia dan Kamu
http://haziq-cerdik.blogspot.com/
3 comments:

  1. aik? bila pulak hati boleh menulis? kwang3

    ReplyDelete
  2. x thu keeee???? suara hati membuat kn sye menulis....tulisan ini di ilham kn oleh hati... sO sye gelar ia tulisan hatiiii

    ReplyDelete
  3. so,, ni fakta?? btul ker??

    ReplyDelete

kOmen laa...haa..tulis jee...walaupOn anda bukan seorang blOgger pOn, tapi anda pOn bOleh cOment jugakk..dah tulis??? ok..klau dah tq.cOment anda tidak akan dipaparkan sehinga sye membaca nyee dan sye akan membalas nyeee.... Aku, Dia dan Kamu.. >si blOgger yg supOrtingg....<

Jom Lawat Page Lain...+...

Nak FOlo ikOt cni pOn bOleh laaa...Klik Jewwww